Tankotanssi

Tankotanssin historia on striptease-esiintymisessä, tämaisissa tansseissa sekä sirkuksen värikkäästä maailmasta. Striptease-konsepti on saanut alkunsa Yhdysvalloissa 1900-luvun alkupuolella Hoochie Coochie- ja burleskitanssijoiden vaikutuksesta. Vaikkakin rahasta eroottisesti tanssivia naisia ja orjia on ollut jo pitkään ennen 1900 lukua ympäri maailmaa.  Tankotanssistudiot saivat  alkunsa nykymuodossaan, kun striptease-esiintyjät perustivat treenitiloja, joissa voisi opettaa muita tanssijoita ja esiintyjiä.  Ensimmäiset tankotanssistudiot perustettiin Kanadassa ja Yhdysvalloissa. Tunneille päätyi näin muitakin harrastajia, joiden tavoitteena ei välttämättä ollut tankotanssin ja -tekniikan opettelu striptease-esiintymistä varten. Hurjempiin temppuihin striptease tanssijat saivat vaikutteita sirkuksen puolelta mm. kiinalaisesta tolpasta sekä intialisesta tolppatannsista nimeltään mallakhamb. Suomeen ensimmäinen tankostudio perustettiin vuonna 2007. 

 

Vuosikymmenten aikana tankotanssi on saanut monia eri ilmaisumuotoja, jotka ovat saaneet vaikutteita esimerkiksi eri tanssilajeista ja voimistelusta. Kansainvälisistä kilpailuista esimerkiksi Pole Sportissa kisataan paksun sääntökirjan mukaisten tiukkojen temppu- ja koreografiavaatimusten mukaan, kun taas Pole Artissa ja Pole Theatressa haetaan yksilöllisempää ilmaisua. Korkeat platform-korkokengät jalassa tehtävä sensuelli tankotanssi kopioi suoriten tankotanssin alkuperää ja striptease-tanssin estetiikkaa, joskin myös korkkaritankotanssi nykymuodossaan on saanut monenlaisia erilaisia ilmaisumuotoja, eikä eroottisuus ole kaikissa niissäkään keskiössä. Tyylejä tehdä on yhtä paljon kuin harrastajiakin ja kaikki ovat lajin pariin tervetulleita.

 

Suomalaisilla tankotanssisaleilla pääset kokeilemaan tankotanssin eri suuntauksia. Toiset ovat keskittyneet enemmän sporttipuoleen ja toiset tanssillisempaan tai sensuellimpaan  puoleen. Impi studion ideologiaan kuuluu että meille voi tulla tanssimaan kuka tahansa. On tärkeää, että jokainen treenaaja hyväksytään sellaisena kun hän itsensä näkee ja kokee. Kenenkään ei tarvi hävetä oma persoonallisuuttaan. Meidän tavoitteena on luoda turvallinen, luotettava, ystävällinen paikka kaikille treenata ja ilmaista itseään.

Impi Studion suosituimmat tunnit ovat Pole Heels tunnit joissa käytetään sekä stripteasista tuttuja viettelviä ja eroottisia elementtejä. Studiolla voi kuitenkin treenata myös temppupainoitteisesti tai tutustua erilaisiin koreografioihin. Tankotanssin parissa jokainen kehittyy omaa tahtiaan eikä starttitunneille ole mitään vaatimuksia. 

Close
Aukioloajat

Maanantai – Torstai:
16:00 – 21:00

Perjantai:
16:00 – 20:00

Sunnuntai:
10:15 – 19:45

Lauantai:
11:00 – 14:00

About